Forvandl din gamle smartphone til et overvågningskamera

0
10735

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Sådan gør du: Download en overvågningskamera-app, der kan køre på din gamle telefon. De fleste apps tilbyder mange af de samme funktioner, såsom lokal streaming, cloud streaming, optagelse og lagring af optagelser lokalt eller eksternt, samt bevægelsesdetektering og advarsler.

Når du er oprettet, vil du kunne overvåge dit boligareal, dit sommerhus, dine børn eller endda det lokale lagerhotel, hvor du har dine ting opbevaret. Du kan herefter styre dit sikkerhedskamera uanset hvor du er, lige fra din telefon.

En af de bedste løsninger, der kan forvandle din gamle telefon til et overvågningskamera er “Alfred”. Alfred er en cross-platform, så det er ligegyldigt, om din gamle telefon er en Android-telefon eller en iPhone.

Alfred er gratis at bruge og giver dig en skærmvisning af dit live feed, bevægelsesdetektering med advarsler, gratis cloudlagring, et tovejs lydfeed og brug af både front- og bagkameraerne. For at låse op for flere funktioner, f.eks. Visning og optagelse i højere opløsning, zoomfunktioner, annoncefjernelse og 30-dages cloud-lagring, kan du opgradere til Alfred Premium til 25 kr. Pr. Måned eller 250 kr. årligt. Er du tilfreds med de gratis funktioner, men træt af de mange annoncer, kan du fjerne disse ved at betale et engangsbeløb (per konto) i app-gebyr på små 100 kr.

Sådan kommer du igang
Download “Alfred” (Android, iOS) til din gamle og din nye telefon eller tablet. På den nye telefon skal du gå gennem introduktionen og trykke på Start. Vælg Viewer, og tryk på Næste. Når du kommer til login-siden, skal du klikke på Log ind med Google (en Google-konto er påkrævet) og logge ind med dine Google-kontooplysninger.

Gentag de samme trin på den gamle telefon, men vælg Kamera i stedet for at vælge Viewer. Og sørg for, at du logger ind på den samme Google-konto.

Når begge telefoner er logget ind i “Alfred”, er du færdig med opsætningen. Alfred har forenklet kameraets muligheder til kun at indeholde nogle få indstillinger. På iOS kan du kun aktivere bevægelsesdetektering, vælg mellem front- og bagkameraer og aktivere eller deaktivere lyd. Hvis du bruger en Android-enhed, har du disse muligheder samt muligheden for at aktivere kontinuerligt fokus.

Fra din nye telefon kan du ændre nogle få andre indstillinger, f.eks. At slukke for eller ændre på underretninger, indstille et kamera eller brugernavn, tilføje andre personer til din “tillidscirkel” (give andre personer adgang til dine videofeeds), fjern et kamera, kontrollere, hvor mange gange et kamera har afbrudt, indstil bevægelsesdetektering følsomhed og aktivere et lavt lysfilter på kameraer.

Selvom Alfred er et solidt valg, skal du huske på, at det ikke er det eneste valg. Langt fra faktisk. Hvis du arbejder med iOS-enheder, er Manything også et godt valg med en overkommelig abonnementsmodel, hvis du har brug for flere funktioner. Og IP Webcam er en af ​​de mere populære Android-only muligheder.