Guide: sådan foretager du prisforhandling ved boligkøb

0
216

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Er du førstegangskøber? Eller har du bare et godt øje til en bolig, som er en smule over dit budget? Bare rolig, du kan sagtens prutte om prisen – også på boligmarkedet. Læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du foretager en prisforhandling ved boligkøb.

Allier dig med en køberrådgiver

Ønsker du at gøre prisforhandling ved boligkøb en smule lettere, er det en klar fordel at alliere sig med en køberrådgiver. En køberrådgiver hjælper dig ikke blot i de tidlige stadier at boligkøbet, men kan faktisk også hjælpe dig med selve prisforhandlingen af boligen. Køberrådgiveren undersøger boligeren, og vurderer, om pris og udbytte stemmer overens. Dernæst hjælper køberrådgiveren dig med, hvad der skal bydes på boligen.

Undersøg lignende boliger

Ønsker du ikke at alliere dig med en køberrådgiver, er det vigtigt, at du er grundig. Vil du være sikker på, at din prisforhandling går efter bogen, skal du undersøge lignende boliger – gerne i samme område, du ønsker at købe bolig i. Du skal undersøge, om de lignende boliger har samme pris. Selvom prissætningen ofte er meget korrekt, kan du dog risikere at blive snydt. Matcher de lignende boliger ikke samme prisklasse, skal du overveje, hvor meget du er villig til at give for boligen, du vil prisforhandle om.

Hav en klar strategi

Sidst, men bestemt ikke mindst, er en klar strategi uhyre vigtig, når der skal prisforhandles. Dette gælder særligt, hvis det er dit første boligkøb. Hovedreglen er naturligvis, at man som køber kommer med et lavere bud, og herefter arbejder sig op, indtil både køber og sælger er tilfredse med beløbet. Der kan dog komme bump forskellige bump på vejen. Har du ikke en klar strategi, kan du risikere at miste din drømmebolig. Det er altså vigtigt, at du har en plan for prisforhandlingen!