Hold styr på børnenes iPad-tid

0
2458

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Elektronik er efterhånden blevet en fasttømret del af de flestes hverdag, hvor tablets og smartphones ofte bruges mange timer om dagen. Den øgede brug at elektronik ses ikke kun hos voksne, men også hos mange børn. Som forældre er det vigtigt, at man er opmærksom på denne tendens, da børn også har behov for at lære og lege på andre måder.

Legetøj er afgørende 

I en tid med skolereformer og andre tiltag, der øger mængden af stillesiddende timer, er det enormt vigtigt at opfordre børn til at være aktive, og ikke mindst at lege. Det er essentielt for børns udvikling, at de bruger tid på at lege – også med ”rigtigt” legetøj. Leg gør nemlig børn kreative, robuste, nysgerrige, innovative og sociale; egenskaber, der er enormt vigtige at besidde i et moderne samfund. Derfor er det vigtigt, at børn er omgivet af voksne, der forstår betydningen af leg og skaber miljøer, som understøtter denne, så børnenes udvikling er optimal.

Læring gennem elektronik

Denne artikel er ikke ude på at portrættere den digitale udvikling som noget udelukkende negativt, der påvirker vores børn. Forbrug af tablets hos børn kan også være positivt og bruges i børns indlærings- og udviklingsproces. For eksempel findes der adskillige apps, hvor børn kan øve sig i at regne, skrive, lægge puslespil og andre aktiviteter, der sætter gang i hjernegymnastikken. Pointen er, at tablets ikke bare må blive tidsfordriv, da børn har brug for variation og aktivitet for at udvikle sig optimalt, og derfor er det vigtigt at holde styr på, hvor meget tid de bruger på iPad’en, så det ikke tager overhånd.

Vær den gode rollemodel

Hvis du vælger at begrænse dine børns tid på iPad’en, bør du også være opmærksom på, hvor meget tid du selv bruger på elektroniske apparater. Børn spejler sig i deres forældre, så sæt det gode eksempel.