Hvornår kan vi benytte os af 5G og hvad kan vi forvente os?

0
2630
apps

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Vi lever i et samfund som er i konstant udvikling, og dette gælder alle aspekter af industrien. Et af de punkter hvor vi har udviklet os mest indenfor de sidste snart 40 år er mobiltelefonien. Selvom at mange i dag måske ikke kan forestille sig en verden uden mobiltelefoner, så er det kun 40 år siden, at det var helt banebrydende, hvis man ejede en mobiltelefon. Siden da er det kun gået en vej, og telefonerne bliver kun bedre og bedre. I dag kan de fleste smartphones nærmest det samme som den computer, som vi har stående derhjemme. Men en telefon er kun så god som det signal, som den benytter, og derfor bliver der ligeledes hele tiden udviklet på det mobile netværk, og snart er det muligt at benytte sig af 5G netværket, hvor bla. TDC 5G mobiltelefoni tilbyder sig på markedet.

1G – 4G

Udviklingen i det mobile netværk bliver delt op i generationer, og derfor stå G´et for generation. Den første generation blev gjort tilgængelig i 1981 og var enormt banebrydende, da det nu blev muligt at ringe til hinanden fra en mobiltelefon. 2G blev muligt i 1992 og dette skulle blive sms´ens begyndelse, og 9 år senere skulle det med 3G nu blive muligt at gå på internettet med sin telefon dog i et begrænset omfang. I år 2011 kom det seneste skud på stammen som er 4G. 4G har gjort det muligt at benytte internettet på vores telefoner mere eller mindre frit, det kan dog stadig virke langsomt, når der skal loades sider der fylder meget.

Hvad vil 5G bringe?

Men om et par år i år 2020 skulle det senest være muligt at benytte 5G netværket på dansk jord, og hvis man skal tro forskellige eksperter, vil femte generation bringe store mærkbare forbedringer. Især hastigheden vil få et nyk opad, da flere eksperter vurderer, at hastigheden vil kunne nå op på 5 – 10 Gbit/s, hvilket er 100 gange så hurtigt som det 4G – netværk, som vi benytter i dag.