Ny app kan redde liv

0
1871
App førstehjælp

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Der bliver hele tiden udviklet nye apps, som hele tiden bliver smartere og smartere. Der bliver udviklet apps med mange forskellige funktioner, som blandt andet kan hjælpe dig med at finde kærligheden, med at se hvad der er i tv, med at få dig i gang med træningen, og nu er der også blevet udviklet en app som kan hjælpe dig med at redde menneskeliv.

Sådan fungerer det

Denne brugbare app er udviklet i samarbejde med TrygFonden, og den er udviklet på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Appen kan hjælpe dig med at finde vej til din nærmeste hjertestarter, som er registreret på hjemmesiden hjertestarter.dk. Appen er en brugervenlig og mobil løsning, som gør det let at finde hjertestartere, som kan være med til at redde liv. Appen fungerer både til iPhone og Android, så den er brugbar på alle smartphones.

Baggrunden for at udvikle appen er, at den skal øge opmærksomheden omkring hjertestarternes placering rundt omkring i landet, lidt ligesom når man bliver orienteret om nødudgange på flyet. TrygFonden har ligeledes hjulpet til med at udvikle appen 1-1-2, som automatisk sender din placering til alarmcentralen, hvis du ringer 1-1-2 fra appen. Dette gør det let for udrykningskøretøjer at finde frem til din placering, så de hurtigst muligt kan hjælpe. Den hurtige hjælp kan afgøre situationens udfald.

Bliv bedre til at redde liv

Selvom appen er en helt fantastisk hjælp til at redde liv, er det mindst lige så vigtigt at kunne yde førstehjælp. Hvis du er i stand til at yde førstehjælp, er du i endnu bedre stand til at hjælpe den tilskadekomne, indtil udrykningskøretøjerne når frem. Med et førstehjælpskursus i baggagen, bliver du i stand til at give hjertemassage, og samtidig gør kurset dig i stand til at handle på bedste vis i en alvorlig situation. Du bliver ligeledes udrustet til at yde førstehjælp i færdselsrelaterede ulykker, som kan gøre forskellen mellem liv og død. Hvis du har erhvervet dig et kørekort, har du i forbindelse med dette været igennem et færdselsrelateret førstehjælpskursus, som er et lovkrav at gennemføre i forbindelse med kørekortet. Hvis du ikke har kørekort, anbefales det at tage et førstehjælpskursus, så du kan være med til at redde liv og få bedre kendskab til, hvordan du skal reagere i forskellige ulykkessituationer.