Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.
Kunstig intelligens er nu ved at blive en central del af det moderne hjem. Smarte låse, smarte højtalere, smarte alarmer holder hjemmet opdateret og sikkert, men hjemmet bliver for alvor først intelligent, når robotterne overtager de ærgerlige dele af det at have et hjem. Her er robotterne dog godt på vej til at gøre sit indtog.
Robotstøvsugere har været på markedet i mange år, men flere melder om, at særligt de tidlige modeller led og lider under dårlige batterier, uhensigtsmæssige og faktisk knap så intelligente fejl, samt egentlig ikke var særligt gode til at gøre rent.
Hele ideen med rengøringsrobotter er ikke, som mange fejlagtigt tror, at de kan overtage for al menneskelig rengøring. Nej, hele ideen er, at robotterne kan overtage den daglige rengøring i forhold til fejning og hurtig gulvvask. Derfor har mange også oplevet, at det ikke kunne svare sig at skifte fra professionel rengøring eller erhvervsrengøring og til robothjælp, men det er faktisk hensigten, at renligheden skal højnes mellem besøg heraf, uden at man selv skal løfte en finger.
Tager man dette med in mente, så vil man opleve, at rengøringen i hverdagen bliver nemmere, netop fordi, robotterne kan gøre rent, mens man ikke er hjemme, eller mens man sover. Roomba, som er en meget stor aktør indenfor robotrengøring, har lanceret en mindre udgave af deres ellers store linje af større robotstøvsugere, og den er prisbevidst, lille og ikke meget mere end en hjælper. Men den har en smart feature, og det er, at den kan styres via din smartphone.
https://www.youtube.com/watch?v=r6u4xFMo2Ik
Styr rengøringen via mobilen
Roomba har nemlig udviklet en app, som gør, at du selv kan aktivere og styre dine rengøringprogrammer. Forbindelsen afhænger af de forskellige robotter, men der er mulighed for både Bluetooth, som kræver at man er nær robotten, wifi, som man selvfølgelig skal være logget på, men også fjernstyring og programmering, så man kan starte og stoppe rengøringen fra for eksempel arbejdspladsen eller sportshallen. Det giver rigtig mange smarte anvendelser, men kræver naturligvis også, at man rydder op i det daglige.
Slår ikke normal rengøring
Er vi så et sted, hvor robotterne har overtaget rengøringen i hjemmet? Nej, der er vi ikke endnu. For robotterne skal hjælpes i gang, skal rengøres, skal lades og der skal altså knofedt til, hvis der skal gøres ordentligt rent. Og knofedt kender robotter bare ikke til.