Sådan sikrer du din virksomheds data bedst

0
2538

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Dagens teknologi har ført rigtig mange gode ting med sig. Som virksomhedsejer kan du opbevare alle dine data online, så de er lettere tilgængelig for alle medarbejdere på arbejdspladsen. Diverse it-systemer kan være med til at effektivisere din virksomhed, men du skal også passe på. Når du opbevarer alt i online og i specielle it-systemer, der er vigtigt, at du passer rigtig godt på virksomhedens data. Der vil altid være fare for hackerangreb eller virus, der kan få stort betydning for din virksomhed. Derfor skal du sikre al data så godt som overhovedet muligt.

Udskyd aldrig sikkerheden

Det er aldrig for tidligt at begynde og tænke på sikkerhed. Hvis du udskyder det, vil det ende med, at det er for sent, fordi det allerede er gået galt. Derfor bør du hurtigt få anskaffet dig nogle systemer og ting, der kan være med til at sikre virksomhedens data, og det kunne f.eks. være Kingston-produkter.

Brug altid forskellige passwords

Hvis du i din virksomhed har forskellige systemer, der kræver en adgangskode, så brug aldrig den samme til flere af programmerne. På den måde sikrer du virksomheden langt bedre. Hvis ét program bliver udsat for et hackerangreb, går det ikke nødvendigvis ud over de andre. Sørg desuden altid for at lave stærke kodeord.

Tag jævnligt en backup af alting

Det er altid en god idé at have en backup af dine ting. Hvis de skulle forsvinde, eller et program lige pludselig stopper med at virke, vil du have den nyeste kopi i form af en backup. Så undgår du at tabe lige så meget arbejde, som du måske havde gjort.

Informer dine medarbejdere

Det er vigtigt, at dine medarbejdere er klar over hvilken data, de skal være ekstra omhyggelige med at passe på. Der er forskel på, hvor følsomme data er for din virksomhed.