Sådan vælger du den rigtige kontorstol

0
1385

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel. Indlægget er altså betalt - det samme gælder eventuelle hyperlænker.

Uanset om det er på hjemmekontoret eller på arbejdspladsen, så er det vigtigt med en god kontorstol. Det er her vi sidder mange timer i løbet af dagen. Og derfor er det også vigtigt, at det er en god kvalitets kontorstol, som hverken skader ryg, skuldre eller nakke. Kig efter HÅG kontorstole, som er af god kvalitet og ergonomiske korrekte.

Der er nogle forskellige ting, som er værd at overveje når du skal udvælge din næste kontorstol.

  • Armlæn. Hvis du vælger en stol med armlæn, er der større mulighed for flere hvilepositioner. Det er ofte en smagssag hvorvidt man ønsker dette eller ej. Men de fleste af armlænene kan ofte af- og påmonteres.

  • Hjul. De fleste kontorstole kommer med fem hjul, som sikrer et stabilt grundlag. Uanset om du sidder på trægulv, vinyl eller gulvtæppe så kan det være en god idé, at anskaffe sig et stoleunderlag, så du bedre kan bevæge din stol rundt uhindret og uden at slide for meget på gulvet.

  • Ryggen. Skal den være med høj eller lav ryg? En højere ryg giver en bedre støtte. Hvis du ofte får det varmt på kontoret, så kan det være en fordel at vælge en stol med netryg. Dette øger nemlig ventilationen. Husk derudover at fokusere på stolens indstillingsmuligheder, så den kan justeres efter behov.

Vælg en stol uden ryg

Hvis du vil prøve noget nyt – så vælg en kontorstol uden ryg. De er meget populære, og tvinger rygmuskulaturen til at arbejde på en ny og hensigtsmæssige måde. I løbet af en lang dag på kontoret kan vi hurtigt komme til at sidde foroverbøjet hen over tastaturet. Men med en kontorstol uden ryg udfordrer vi kroppen på balanceevnen, og det er nærmest umuligt at sidde sløvt på sådan en stol.

Hav gerne nogle stykker stående rundt på kontoret, så det er muligt at afveksle.